Boka rum

Rum 1

OK
   
Boka

Våra rum

På Best Western Hotel Carlia finns 110 stycken hotellrum i flera olika kategorier och prisklasser vilket ger var och en full frihet att själv välja sitt boende.
Det finns valmöjligheter från enkel- och dubbelrum till helt unika Evert Taube-rum.

På vår facebook-sida finns även en Book-a-room app som är lätt och smidig att använda.

Ekonomirum

Ekonomirummen på Best Western Hotel Carlia är inredda i ljusa nyanser och med komfortabel design. Skillnaden mellan standard- och ekonomirum är storleken (mellan 10-15 m2). Det finns trådlöst internet, dusch och hårfön tillgängligt på alla rum.

Vänligen kontakta receptionen om ni behöver strykjärn, strykbräda, vattenkokare eller säkerhetsbox.
Läs mer under fliken Boka tillval för att ge din vistelse det lilla extra.

Standardrum

Alla våra rum är inredda i ljusa nyanser och med komfortabel design. Det finns trådlöst internet, dusch och hårfön tillgängligt på alla rum. Samtliga dubbelrum har möjlighet att dra isär sängarna till två enkelsängar. Det finns även möjlighet att ha extrasäng i rummen.

Vänligen kontakta receptionen om ni behöver strykjärn, strykbräda, vattenkokare eller säkerhetsbox.

Läs mer under fliken Boka tillval för att ge din vistelse det lilla extra.

Våra Evert Taube rum

Evert Taube bodde på Carlia under 40- och 50-talet och detta har vi tagit fasta på när vi renoverat våra rum.  Alla "Tabuerum" är unika och är inspirerade utav en historia eller sångtext så varför inte somna gott i inbjudan till Bohuslän? På dörren till varje rum står visan eller historian som rummet är inspirerat av. Man kan även hitta lite spår av texter och mer inspiration på hotellet. Fråga gärna vår personal om mer information.

Det finns trådlöst internet, dusch och hårfön tillgängligt på alla rum. 

Vänligen kontakta receptionen om ni behöver strykjärn, strykbräda, vattenkokare eller säkerhetsbox.

Läs mer under fliken Boka tillval för att ge din vistelse det lilla extra.

Visans Vänner

Visans Vänner är ett enkelrum med känslan av "Ett rökigt herr-rum". Evert Taube bildade Visans Vänner år 1954 på Carlia. Rummet är inrett i vinrött och med mörka möbler.

Balladen om Ernst Georg Johansson från Uddevalla

I detta rum skrev Evert Taube "Balladen om Ernst Georg Johansson från Uddevalla". Johansson blev nedstucken med kniv några mil utanför Buenos Aires och hans sista ord var. "och drick en skål för Johansson på krogen Ultra Mar".

Inbjudan till Bohuslän

"...som blågrå dyning Bohusbergen rullar". Inbjudan till Bohuslän är ett dubbelrum inrett i vintervitt och blågrått.

Axel & Anna Carlsson

En hyllning till "Hotellierparet Axel och Anna Carlsson", men egentligen mest till Anna. Texten sitter i sin helhet på rummet och i Lauras. Ett rum i utflykts-stuk.

Kärleken & Vinden

I detta rum komponerade Evert Taube sången "Kärlek och vinden". En fantastisk kärleksvisa - en hyllning till kvinnan "...där stod hon som i flydda dar men pannan lugn, med blicken klar".

Franska Rummet

Evert Taube hade som vanligt inga pengar utan skrev (förmodligen en smula på örat ) en revers till -la porteuse 2 couronne suedois, s.v.p.(s´il vous plait) alltså två svenska kronor till piccolon tack! Allt undertecknat av E de Taube. Han blev alltså lite adlig in emellanåt. Den piccolon fick nog inte se några pengar! Ett rum med franska liljor.

Rosenrummet

Evert Taube hade inte betalat på 14 dagar så Axel undrade om inte författaren kunde tänkas att betala en smula? Då blev Taube sur och frågade om "herr Carlsson fått dåliga affärer" Sen gick till blomsterhandeln och beställde ett fång röda rosor till Anna Carlsson. Räkningen skickade han till Axel! Ett rum inrett i ros-tema.

Solig morgon i norra Bohuslän

Solig Morgon i norra Bohuslän är en visa som talar om Fröken Fredholm i Grebbestad, tror vi! Evert Taube gick in på Hallmans bokhandel och handlade. "Skicka räkningen till Fröken Fredholm.. där sitter hon i växeln på telegrafstation och vill du tala med din vän så finns här telefon". Inrett i vitt, grönt och  terrakotta med media-tema.

Maj på Malö

I detta rum njöt Evert Taube av lugn och ro efter att ha skrivit den odödliga visan om Maj på Malö. Handelsman Flink hette egentligen Gustav Johansson. Flink fick han heta därför att han var så otroligt långsam.

Huldas Karin

Paradrummet med furugolv, avslutade möbler, trasmattor och en liten braskamin (OBS! ej användbar). "Brinn, Eldjävel! skrek Karin skrattande när hon skulle koka vatten till byken".

Briggen Blue Bird av Hull

Ett kaptensrum med bröstpanel i mahogny, notat golv och blåvit-randiga tapeter. Detta rum är inrett i marint tema inspirerat av visan Briggen Blue Bird "..dramatisk händelse där Karl stod surrad ombord och gick under med båt och allt".

Thordénrummet

En hyllning till Gustav Thordén som umgicks en del med Evert Taube. De hade gjort lumpen ihop. Thordén var nog lite rädd för Taube som alltid skulle låna pengar. Thordén lät ställa i ordning ett skrivar-rum till författaren i Gula villan, men Taube kom aldrig dit, han hamnade på Carlia istället.

 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2022 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.